Ethnologia Fennicaan haetaan kahta uutta toimittajaa ajankohtaistoimitukseen

Ethnologia Fennica on Ethnos ry:n julkaisema tieteellinen, vertaisarvioitu julkaisusarja, joka ilmestyy säännöllisesti kerran vuodessa. Sarjan julkaisukielet ovat englanti ja saksa. Lehteen haetaan nyt kahta uutta toimittajaa ajankohtaistoimitukseen. Ajankohtaistoimituksen vastuulla on mm. kirja-arvioiden ja  konferenssiraporttien toimittaminen, sekä lisäksi artikkelitoimituksen avustaminen teknisessä toimitustyössä.

Hakijoiden toivotaan olevan väitöskirjavaiheen tutkijoita, joilla on riittävä tuntemus kansatieteen/etnologian tutkimusalasta. Eduksi katsotaan, jos hakijalla on aiempaa kokemusta toimitustyöstä ja julkaisemisesta. Uudet toimittajat työskentelevät EF:n nykyisen toimitussihteerin rinnalla. Toimittajat valitaan kolmen vuoden määräajaksi, mutta peräkkäisten kausien määrää ei rajoiteta.

Ethnos ry ei pysty maksamaan toimitustyöstä palkkaa, mutta tehtävä tarjoaa tutkijanuralle arvokasta kokemusta: toimittajat pääsevät osaksi akateemisesta julkaisuprosessista, mistä on hyötyä myös kirjoittajan roolissa, ja saavat hyvän näköalan ajankohtaiseen kansatieteelliseen tutkimukseen.

Kirjalliset hakemukset tulee lähettää sarjan päätoimittajalle Arja Turuselle (arja.h.turunen(at)jyu.fi) 23.6.2017 mennessä. Hakemukseen tulee liittää CV sekä julkaisuluettelo.